En badrumsrenovering från ax till limpa

Publicerad: 20/11/17

Även om vi på Team ByggInrede inte utför själva badrumsrenoveringen utan förmedlar materialet får vi ändå ofta frågor om hur processen går till. Den första frågan vi vanligtvis får är “hur lång tid tar det att renovera mitt badrum?”. Något som självklart varierar beroende på badrummets storlek och hur pass omfattande renoveringen ifråga ska vara. Om allt ska göras från grunden kan ni räkna med åtminstone fyra veckor på ett badrum som är ca 4 kvadratmeter.

Hur går då i detalj en renoveringen vanligtvis till – från ax till limpa? Efter att hantverkaren estimerat en tid för utfört arbete så sker en diskussion med er som kund för att klarlägga exakt vad ni vill få ut av er renovering. Efter detta skickar hantverkaren en kostnadsfri offert – accepterar ni offerten skickar hantverkaren även över ett kontrakt som måste skrivas under innan påbörjat arbete.

Om inte byggmaterialet levereras i tid så måste tyvärr arbetet fördröjas. Därför är det extra viktigt att se till att allt material som ska användas i renoveringen finns i lager. För att undvika kommunikationsfel mellan arbetstagare och uppdragsgivare under processens är det bäst att ni noggrant läser igenom den information ni får av hantverkaren för att kontrollera att allt stämmer med er beställning.

Renoveringen sker efter överenskommen tid men vanligtvis genomförs arbetet mellan kl. 07.00-16.00. Innan påbörjat arbete krävs det att badrummet är uttömt och att alla saker är bortplockade. Använd alltid en hantverkare som använder trygghetsgaranti för att garantera att arbetet avslutas med ett leenden från alla parter.

Du betalar i regel genom uppdelade faktureringar under processens gång. Efter avslutat arbete bör ni sätta er ner med hantverkaren, gå genom köket och diskutera arbetet för att säkerställa att ni är nöjda med slutresultatet och att det färdiga arbetet mötte era förväntningar.

Vill säljer allt material du behöver till din badrumsrenovering! Boka en tid med en våra badrumsexperter så berättar vi mer!      


Mer inspiration