Badrumsinredning – trender under 2017

Publicerad: 26/06/17

Vad är det egentligen som gäller när det kommer till badrumsinredning för 2017? Om vi börjar med färgskalor så kan vi konstatera att trenden går åt till det lite mer mörka och hårda. Vilket är raka motsatsen från förra året då Pantone utsåg färgerna Rose Quartz och Serenity till årets färger – som i sin tur är åt det rosa och turkosa hållet. Det ser snarare ut att gå från ljust kakel till mörk trä och metall.

En stor trend för tillfället är att använda sig av olika typer av metalliska inslag, exempelvis koppar och mässing. Att sedan blanda det med ett handfat i natursten eller marmor skapar en vemodig känsla som blir allt populärare.

Även belysningen har gått från vit och klar belysning till en lite mer dimmad och varmare sken. Har man den större varianten av badrumsfönster så är naturligt ljus även ett alternativ att överväga.

Även om vi ser en uppsving av trägolv är det samtidigt inte det mest praktiska att använda sig av, då trä inte alltid klarar sig bäst i miljöer med mycket fukt. Därför är det många som istället håller sig kakel, där den nya trenden innehåller sexkantiga kakelplattor.

 

Innovativa lösningar för badrum tillhör en av Team ByggInredes specialiteter. Boka en kostnadsfri konsultation idag!


Mer inspiration